Wie is de Mol? was overweldigend voor Rik

De aandacht die Rik van de Westelaken kreeg door zijn deelname aan het populaire programma Wie is de Mol? kwam voor de nieuwslezer totaal onverwacht. Vooral nadat hij in de uitzending zijn blote bast had laten zien, kwamen er veel reacties. "Zoiets is overweldigend", vertelt hij aan het AD.

"Ineens had iedereen commentaar op mij als persoon. En nog specifieker: op mijn lijf", vervolgt Rik die zoiets als nieuwslezer helemaal niet gewend is. "Natuurlijk vond ik die aandacht ook leuk, hij was vooral positief. Maar ik voelde me vooral heel kwetsbaar."

Van de Westelaken had helemaal niet gedacht dat de scène waarin hij zijn shirt uittrok zo'n impact zou hebben. "Ik had het niet verwacht, zo'n golf van reacties. Blijkbaar is het heel heftig als je als nieuwslezer je blote bast laat zien", aldus Rik (44). "Misschien naïef, maar ik heb de reikwijdte van het programma onderschat."

Van de Westelaken heeft erg genoten van Wie is de Mol?. Toch vertelt hij het AD dat de kijker hem niet meer 'als deelnemer' zal zien. "Maar ik heb wel ontdekt dat ik ook geniet van programma's die minder met nieuws te maken hebben. Ik heb het nog enorm naar mijn zin bij de NOS, maar wil in de toekomst zeker meer interviewen." Met vriendin Marlijn Weerdenburg brainstormt hij wel eens over een reisprogramma, ze werken ook aan een filmscript. "Maar goed, elke televisiepresentator droomt er natuurlijk van een soort Louis Theroux of Matthijs van Nieuwkerk te worden. Ik ook, maar ik heb geen concreet stappenplan paraat."