Staatsloterij maakt excuses voor onrust

Wie zaterdag De Telegraaf doorbladert, komt een paginagrote excuus-advertentie van de Staatsloterij tegen. De titel: 'We hebben geluisterd. En we hebben geleerd'. De Staatsloterij heeft spijt van de onrust die onder deelnemers is ontstaan, met name over haar werkwijze.

'De laatste tijd is de Staatsloterij niet altijd positief in het nieuws geweest. Dit ging vooral over onduidelijke communicatie. Dat spijt ons zeer. Want van ons mag je volledige betrouwbaarheid verwachten', zegt directeur Frans van Steenis op de site van de Staatsloterij.

Hij doelt onder meer op het oordeel van de Hoge Raad dat de Staatsloterij zich in de periode 2000 tot 2008 schuldig heeft gemaakt aan misleiding. De loterij deed volgens het hoogste rechtscollege onder meer misleidende mededelingen over winkansen, het aantal gewonnen prijzen en de hoogte daarvan.

De loterij zegt met veel deelnemers te hebben gesproken. Met hun kritiek is de loterij aan de slag gegaan. Op haar website presenteert de loterij zes garanties waaraan ze zich voortaan houdt. Ook is een YouTube-filmpje gemaakt om de excuses kracht bij te zetten.