Boilesen vertrekt: "Klaar voor het grote werk"

Nicolai Boilesen staat voor een vertrek bij Ajax. De linksback is dit seizoen regelmatig middelpunt van kritiek bij de supporters en gaat Amsterdam verlaten.

Dat hij gaat vertrekken blijkt wel uit het feit dat Ajax en de speler de onderhandelingen over een nieuw contract staakten. Het contract van de Deen loopt door tot de zomer van 2016. Bij Ajax betekent dit of bijtekenen, of vertrekken. Dat laatste gaat gebeuren. "Ik ben klaar voor het grote werk", vertelt Boilesen aan DR.

Het is de vraag of hij daar daadwerkelijk klaar voor is, aangezien hij zijn topniveau al lange tijd niet meer heeft laten zien. De Primera División of de Bundesliga lijken hem wel iets. Boilesen is er naar eigen zeggen klaar voor.

"Ik speelde 5,5 jaar bij Ajax en in de eredivisie. Ik ben nu 23 jaar oud en heb een punt bereikt in mijn carrière waarop ik graag iets nieuws wil proberen. Ik heb altijd gezegd dat ik mezelf graag wil testen in een betere competitie", tekent ook Ajax Life op.

"Ik heb er goed over nagedacht. Als je een nieuwe weg inslaat, doe je dat niet zomaar. Ik heb vijf jaar voor Ajax gespeeld, ben volledig geïntegreerd, spreek goed Nederlands en heb veel vrienden gemaakt. Na diverse gesprekken met de clubleiding heb ik ervoor gekozen mijn eigen weg in te slaan."

Boilesen kreeg dit seizoen diverse keren kritiek, tot fluitconcerten aan toe. "Als ik de enige was die ondermaats presteerde, was Ajax zonder twijfel opnieuw kampioen geworden... De supporters zijn snel ontevreden. Zelfs als we 2-0 winnen en niet zo goed spelen, klinkt er kritiek. Ik heb veel van die reacties geleerd en ga er mijn voordeel mee doen."

Het is nog niet bekend waar hij uiteindelijk belandt. "Ik kies voor een club die als voetballer bij me past. Het is geen must naar de Premier League te verkassen en ik snap ook goed dat ik geen garanties krijg op een basisplaats. Ik wil gewoon het gevoel hebben dat mijn nieuwe club me graag wil hebben."

Boilesen is klaar voor het grote werk (PRO SHOTS/Peter Lous)
Boilesen is klaar voor het grote werk (PRO SHOTS/Peter Lous)