Warriors winnen eerste duel in NBA-finale

Ondanks 44 punten van sterspeler LeBron James van de Cleveland Cavaliers hebben de Golden State Warriors het eerste duel in de eindstrijd om de titel in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA gewonnen. De ploeg uit Oakland won donderdagavond (lokale tijd) voor eigen publiek na extra tijd met 108-100.

Bij de thuisploeg was Stephen Curry met 26 punten de gevierde man. Na reguliere speeltijd was de stand 98-98. Met twee paar vrije worpen bracht Curry zijn team op voorsprong: 102-98. Met een driepunter maakte Harrison Barnes de voorsprong onoverbrugbaar.

"Het moet allemaal beter, inclusief mezelf. Ik vond mezelf niet fantastisch. We moeten aanvallend preciezer worden. We hadden zoveel kansen om deze wedstrijd te winnen maar dat hebben we niet gedaan. We moeten de beelden terugkijken en wat aanpassingen doorvoeren om klaar te zijn voor het volgende duel, komende zondag", reageerde James die bij zijn oude liefde Cleveland terugkeerde om ook die ploeg kampioen te maken.

Een knieblessure bij spelverdeler Kyrie Irving maakte de zorgen voor Cleveland nog groter. De man in vorm strompelde van het veld na een val. Hij had op dat moment 23 punten en zeven rebounds op zijn naam. Irving verliet de kleedkamer op krukken en krijgt vrijdag een MRI-scan om de gevolgen te kunnen bepalen.