'Bieber schuldig bevonden aan mishandeling'

Een Canadese rechter heeft Justin Bieber donderdag schuldig bevonden aan mishandeling en roekeloos rijgedrag. Dat meldt TMZ. De zanger botste in de zomer van vorig jaar in Ontario met zijn quad op een busje van een paparazzo en zou de man vervolgens hebben aangevallen.

De paparazzo was foto's aan het maken van Bieber en diens toenmalige vriendin Selena Gomez toen het misging. Na afloop twitterde het 21-jarige popidool dat hij vond dat er wetten moesten worden ingevoerd om dit soort incidenten te voorkomen. "We hadden moeten leren van de dood van prinses Diana. Ik heb geen problemen met paparazzi, maar als ze zich roekeloos gedragen, is dat gevaarlijk voor ons allemaal."

De rechter vond juist dat Justin roekeloos bezig was. "De les die je hieruit moet trekken, is dat je voortaan eerst na moet denken en dan pas moet handelen." De Canadese artiest gooide het op een dealtje met justitie: hij pleitte schuldig en kwam er met een boete van 750 dollar van af. Bieber was niet naar de rechtszaal gekomen, maar hij keek wel vanuit het kantoor van zijn advocaat mee via Skype.