Jack Warner wil alles vertellen over FIFA

Jack Warner wil volledige openheid van zaken geven over de corruptie binnen wereldvoetbalbond FIFA. Dat zei de voormalige vicevoorzitter van de mondiale federatie woensdagavond tijdens een tv-uitzending in Trinidad en Tobago. Warner (72) stapte in 2011 uit de FIFA nadat zijn naam was gevallen in een groot omkoopschandaal. De zakenman en politicus uit Trinidad en Tobago behoort tot de veertien verdachten van omkoping die vorige week werden aangeklaagd door de Amerikaanse justitie.

"Ik heb lang mijn mond gehouden, uit angst voor de dag die ooit zou komen. Nu wil ik dat niet langer doen", zei Warner. "Ik wil geen geheimen meer bewaren voor mensen die mijn land willen vernietigen."

Een van de personen die moet vrezen voor een flinke smet op zijn blazoen is FIFA-voorzitter Sepp Blatter. De Zwitser kondigde eerder deze week, vier dagen na zijn herverkiezing, aan toch op te gaan stappen. Volgens Warner zijn er rond de verkiezingen cheques van eigenaar gewisseld en heeft er op allerlei andere manieren beïnvloeding plaatsgevonden. Hier zijn volgens Warner documenten van die nu overgedragen worden aan de autoriteiten. "Blatter weet waarom hij ten onder is gegaan. Als iemand anders het ook weet, dan ben ik het."