Galatasaray en Salzburg pakken dubbel

Galatasaray heeft woensdag de kroon gezet op een succesvol seizoen. Na de landstitel behaalde de club van middenvelder Wesley Sneijder ook de Turkse beker. In een verhitte en spannende finale won de ploeg van trainer Hamza Hamzaoglu met 3-2 van Bursaspor, dat niet kon profiteren van het thuisvoordeel in het eigen Atatürkstadion in Bursa.

Burak Yilmaz was de gevierde man bij Galatasaray. De Turkse aanvaller kwam drie keer tot scoren (1-1, 2-1 en 3-2). Voor Bursaspor waren Fernandão en Volkan Sen trefzeker. In de slotfase ontsnapte de landskampioen nog diverse keren aan de gelijkmaker.

Sneijder speelde bij Galatasaray de gehele wedstrijd. Hij reist zo snel mogelijk naar Nederland om zich bij de selectie van bondscoach Guus Hiddink aan te sluiten. Sneijder hoopt vrijdag in de oefeninterland tegen de Verenigde Staten in Amsterdam nog op enige speeltijd in Oranje.

Red Bull Salzburg heeft woensdagavond de dubbel in het Oostenrijkse voetbal geprolongeerd. De landskampioen versloeg Austria Wien in de bekerfinale met 2-0 na verlenging. In Klagenfurt kwamen Jonathan Soriano en Felipe Pires tot scoren. Salzburg speelde vanaf de 41e minuut met tien man na een rode kaart voor doelman Peter Gulacsi. Door twee gele kaarten binnen vijf minuten moest bij Austria Wien in de slotfase van de tweede verlenging ook Lukas Rotpuller van het veld.