Vrouw bestraft voor agressieve honden

De 33-jarige eigenaresse van zes agressieve honden die vorig jaar in de duinen van Katwijk een labrador hebben verscheurd mag drie jaar geen honden meer bezitten. Dat heeft de rechtbank in Den Haag woensdag bepaald

De rechtbank gaf de vrouw uit Noordwijk een voorwaardelijke celstraf van veertien dagen met een proeftijd van drie jaar. Ook heeft ze een taakstraf van tachtig uur gekregen en moet ze een schadevergoeding betalen van ruim 700 euro.

De honden van de vrouw liepen los in de duinen van Katwijk, een eind bij haar vandaan. Het baasje van de labrador wandelde daar met haar tweejarige dochtertje, toen haar hond werd aangevallen en verscheurd.

De Katwijkse zou laconiek hebben toegekeken, ondanks smeekbeden van het huilende baasje van de labrador om in te grijpen. De moeder en haar kind konden zich achter prikkeldraad in veiligheid brengen.

Gealarmeerde agenten moesten schieten om één van de honden bij de toen al dode labrador weg te krijgen. De andere honden zaten op dat moment al achter koeien aan. Volgens het Openbaar Ministerie waren enkele honden eerder al betrokken geweest bij bijtincidenten.