Babette van Veen terug in GTST

Na een jarenlange afwezigheid keert Linda Dekker terug naar Meerdijk. Babette van Veen kruipt weer in de huid van het personage dat zij acht jaar lang vertolkte in de soapserie Goede tijden, slechte tijden.

''Mijn terugkomst als Linda is een stap waar ik totaal niet over na hoef te denken. Soap is mijn warme bad'', aldus Babette. ''Eind jaren negentig heb ik mezelf uitgedaagd andere dingen te gaan doen. Dat resulteerde onder andere in drie cd's, een boek en twee eigen theaterprogramma's. Daar heb ik veel van genoten en geleerd, maar nu ben ik toe aan stabiliteit en het hebben van fijne collega's in combinatie met geweldig werk, iets waar ik vroeger altijd van heb genoten. Daarnaast blijf ik natuurlijk met veel liefde schrijven en de theaters aandoen, want het zingen zit in mijn bloed. Maar soap was, is en blijft mijn eerste grote liefde!"

De actrice onthulde woensdagmiddag in het fictieve GTST-café De Koning in de opnamestudio in Amsterdam dat Linda terugkeert naar Meerdijk met haar puberzoon Rover, gespeeld door Buddy Vedder. Linda's dochter blijft vooralsnog achter op een kostschool. In Canada leidden Linda en haar gezin een rijk en gemakkelijk leven. Toch kreeg de familie de nodige problemen waardoor Linda, inmiddels gescheiden, met haar zoon een nieuw bestaan moet opbouwen in het bekende Meerdijk.

Babette speelde van 1990 tot en met 1998 de rol van Linda. In 2005 keerde ze nog heel even terug in de serie.