Renault verwacht moeilijk weekend in Canada

Renault verwacht in Canada moeilijk weekend. Dat zegt Remi Taffin, de operationeel directeur bij Renault Sport. De Franse motorleverancier van Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso heeft de laatste races veel aan betrouwbaarheid gewonnen, maar de prestaties op circuits met lange rechte stukken blijven achter. 

"We moeten realistisch zijn voor deze race. We hebben ontzettend veel tijd gestoken in het verbeteren van de betrouwbaarheid van de motor en hebben daar de laatste twee races goede vooruitgang mee geboekt, maar wat prestaties betreft gaan we het moeilijk krijgen in Montreal", vertelt Taffin. "We zullen het op dezelfde manier moeten aanpakken als in Monaco, waar we geprobeerd hebben om de motor voor elke sector afzonderlijk te optimaliseren. Maar anders dan in Monaco is het in Montreal ook van belang om een goed compromis te sluiten tussen neerwaartse druk en luchtweerstand, als je goed wil presteren in de kwalificatie en de race. Maar we komen er wel en hopen in Montreal weer een stap in de goede richting te doen."

Daniel Ricciardo wist vorig jaar de Grand Prix van Canada nog te winnen met een Renault-aangedreven Red Bull. Red Bull en Toro Rosso overwegen een vijfde motor in te zetten dit weekend voor Ricciardo, Kvyat en Verstappen. Voor Max Verstappen zou dat betekenen dat hij vijftien plaatsen op de grid naar achteren gaat. De Nederlander moet sowieso vijf plaatsen naar achteren vanwege de botsing met Grosjean in Monaco.