Legertank - Toyota hatchback: 1-0

Een Toyota hatchback is niet erg goed bestand tegen een legertank die voorrang heeft. Die wijze les heeft een 18-jarige vrouw in het Duitse Augustdorf geleerd. De voorkant van haar auto werd compleet verwoest; de beginnend bestuurster kwam met de schrik vrij.

De vrouwelijke automobilist wilde vlak voor een colonne Britse tanks de weg opdraaien, maar dat ging mis. De Britse soldaat die de 62-tons Challenger-tank bestuurde, kon niet meer afremmen. Wel wist hij de tank nog zodanig bij te draaien dat alleen de voorkant van de auto werd platgewalst. De schade is zo'n 12.000 euro.

De 18-jarige vrouw ontsnapte aan de dood en liep wonderwel zelfs geen letsel op. De Duitse politie heeft de bestuurder van de legertank van alle schuld vrijgepleit. 'De soldaat had geen enkele kans om af te remmen', zei een politiewoordvoerder.

Legerbases
Het ongeluk vond plaats in Augustdorf, een dorp in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. In de omgeving van het dorp rijden regelmatig konvooien van legertanks rond. Vlakbij, in Herford en Paderborn, liggen namelijk twee Britse legerbases. De jonge automobiliste had misschien ook even op het straatnaambordje moeten letten. Het ongeluk gebeurde aan de Panzerringstrasse, vrij vertaald: de Legertank-rondweg.

Het is trouwens de tweede keer in korte tijd dat een Britse legertank betrokken is bij een ongeluk in Duitsland. In februari reed een tank bij een ouder echtpaar de tuin in.