Politie VS doodt terreurverdachte

Een man die in de Verenigde Staten in de gaten werd gehouden op verdenking van terrorisme is dinsdag doodgeschoten op straat. Dat gebeurde nadat hij weigerde zijn om mes te laten vallen. Dat heeft de politie meegedeeld.

Het incident vond plaats in de stad Boston. De 26-jarige man werd neergeschoten voor een apotheek nadat hij agenten had bedreigd met een groot mes, schrijven Amerikaanse media. Agenten wilden de man ondervragne, maar toen ze hem benaderden op straat, greep hij naar zijn mes. De agenten droegen hem meerdere keren op het mes te laten vallen, maar de verdachte gaf geen gehoor aan dat bevel. Hij bleef op de agenten aflopen.

De terreurverdachte werd met twee kogels neergeschoten. Hij werd nog naar een ziekenhuis gebracht, maar werd daar uiteindelijk doodverklaard. De broer van de man zegt dat het anders is gegaan. Zijn broer zou hebben staan wachten op de bus toen hij drie keer in zijn rug werd geschoten.

De jihadverdachte werd 24 uur per dag in de gaten gehouden vanwege het onderzoek dat naar hem liep. Hij zou zijn geradicaliseerd en een bedreiging zijn voor zijn omgeving. De politie wilde echter niet zeggen of hij ook daadwerkelijk een terroristische aanslag wilde plegen.