Hamburger SV handhaaft zich via Houdini-act in Bundesliga

Het drama van Hamburger SV leek compleet te worden, maar via een Houdini-act wist HSV zich ten koste van Karlsruhe te handhaven in de Bundesliga. HSV won na verlenging met 1-2.

Al weken leefde de club van Rafael van der Vaart in spanning. Via de reguliere competitie wist HSV net niet te ontsnappen aan de degradatie play-offs. Uiteindelijk ontkwam de ploeg er niet aan en een tweeluik met Karlsruher SC was het gevolg van de matige prestaties.

In eigen huis kwam HSV niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Er moest in de return dus sowieso gescoord worden. In Karslruhe streedt HSV voor wat het waard was, maar het mocht niet baten. Lang bleef het 0-0 in het Wildparkstadion. Twaalf minuten voor tijd werden de Noord-Duitsers in diepe rouw gedompeld.

Reinhold Yabo zette Karlsruhe namelijk op een 1-0 voorsprong op aangeven van Rouwen Hennings. De thuisploeg kon profiteren na een matig balletje van Van der Vaart. Hamburger SV had minimaal een doelpunt nodig om een verlenging af te dwingen. Dat wonder geschiedde: in de blessuretijd schoot Marcelo Díaz raak uit een vrije trap. De ploeg scoorde dit seizoen geen enkele keer uit een vrije trap.

Een verlenging was daarop het gevolg. Echt goed werd er niet gevoetbald. De angst regeerde en HSV toonde zich uiteindelijk het koelst van beide ploegen. Drie minuten voor het einde maakte de ploeg uit de Bundesliga een einde aan alle spanning. Nicolai Müller was uiteindelijk de grote man van HSV. Op aangeven van Cleber kon Müller de bal bij de tweede paal binnenschieten. Karlsruhe dacht nog even aan buitenspel, maar daar bleek geen sprake van. HSV ontsnapt daardoor, na een nog spannende slotfase, aan degradatie.

Diaz juicht na zijn belangrijkste goal van het seizoen. (PRO SHOTS/Witters)