Maaskant vertrekt bij NAC Breda

NAC Breda-manager Robert Maaskant, heeft zondagmiddag aangekondigd zijn ontslag aan te bieden na de 1-2 thuisnederlaag tegen Roda JC, waardoor de ploeg degradeerde. De formatie uit Breda leek zich door de gelijkmaker van Dirk Marcellis in de eerste helft van de verlenging nog te handhaven, maar moest in de tweede helft toch nog de 1-2 incasseren van Tom van Hyfte.

"Ik trek mijn consequenties hieruit en neem mijn verantwoordelijkheid. Ik ga mijn ontslag aanbieden bij het bestuur”, vertelde de oefenmeester, waarvan het contract medio 2015 afloopt tegenover FOX Sports.

Maaskant voelt zich genoodzaakt om op te stappen in Breda. “Dit verhaal is mijn verantwoordelijkheid en daarom moet ik dit doen. Ik loop niet weg voor consequenties.”

Volgens de coach heerst er zoals verwacht mag worden na degradatie, een grafstemming bij de selectie. “Het is stil in de kleedkamer. Spelers zijn aan het huilen. Iedereen zit er vreselijk doorheen. Dit zorgt voor heel veel onzekerheid, voor de hele club. Er zijn jongens met wie we graag verder wilden. Voor een aantal is dat nu volstrekt onmogelijk geworden.”

Robert Maaskant druipt af in Breda. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)
Robert Maaskant druipt af in Breda. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)