Krajicek in derde ronde vrouwendubbel

Michaëlla Krajicek heeft zaterdag met haar Tsjechische partner Barbora Strycova de derde ronde bereikt van het vrouwendubbelspel op Roland Garros. De Nederlandse en de Tsjechische klopten in de tweede ronde op het Franse gravel Kimiko Date-Krumm uit Japan en de Italiaanse Francesca Schiavone in twee sets: 7-6 (5) en 6-1.

Krajicek en Strycova zijn in Parijs als dertiende geplaatst. Om de kwartfinales te bereiken, moeten zij Daniela Hantuchova en Samantha Stosur kloppen. Dat Slowaakse/Australische koppel was verrassend te sterk voor Timea Babos en Kristina Mladenovic. De Hongaarse en de Française waren als derde ingeschaald.

Bij de mannen heeft David Ferrer ten koste van Simone Bolelli de vierde ronde bereikt. De partij kende een opmerkelijk verloop. Nadat Ferrer eenvoudig de eerste set had gewonnen, kende hij in het tweede bedrijf een forse inzinking. Ook de derde set ging naar de Italiaan, maar daarna gunde Ferrer zijn opponent nog maar één game: 6-3, 1-6, 5-7, 6-0 en 6-1.

Om de kwartfinales te bereiken, moet Ferrer in de vierde ronde afrekenen met Marin Cilic. Die als negende geplaatste Kroaat was in de eerste ronde nog Robin Haase de baas.