Uitslag Heerenveen - Vitesse

sc Heerenveen en Vitesse gaan zondag uitmaken wie Europa ingaat. De heenwedstrijd in de finale van de play-offs eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Na een enigszins afwachtend eerste kwartier nam Vitesse na twintig minuten spelen de leiding. Stefano Marzo bracht Jerry St. Juste in de problemen met een riskante pass. Bertrand Traoré reageerde alert, veroverde de bal en bediende de meegelopen Valeri Qazaishvili. Ondanks een tweede bal in het veld, keurde scheidsrechter Björn Kuipers de treffer goed.

De thuisploeg knokte zich echter terug in de wedstrijd en kon na ruim een halfuur juichen. Op aangeven van Mark Uth tikte Luciano Slagveer de bal binnen. Ondanks de gelijkmaker bleef Vitesse de betere ploeg, maar het slaagde er niet in om nog voor de pauze toe te slaan.

Dat gebeurde wel in de tweede helft, wel nadat Sam Larsson eerst nog Eloy Room testte. Na ruim een uur bekroonde Davy Pröpper een individuele actie met een schot in de linkerhoek. Kort daarvoor trof Wallace nog de paal.

Vitesse leek op weg naar een verdiende overwinning, maar daar dacht Uth anders over. De goaltjesdief stiftte in de slotfase de bal over Room in het doel en hield zo sc Heerenveen in leven.

Mark Uth schiet de 2-2 binnen. (PRO SHOTS/Henk Jan Dijks)