Druk neemt toe bij Hamburger SV na gelijkspel tegen Karlsruher SC

De eerste degradatie ooit uit de Bundesliga komt steeds dichterbij voor Hamburger SV. Tegen Karlsruher SC kwam de ploeg van Bruno Labbadia niet verder dan 1-1.

Bij Hamburger SV startte Rafael van der Vaart zoals verwacht op de bank. De Nederlander is al enige tijd uit de gratie geraakt, vooral bij de supporters. Hij zag zijn ploeggenoten al na vier minuten tegen een achterstand aankijken.

Rouwen Hennings zorgde bij de 57.000 toeschouwers voor ontzetting door de 0-1 aan te tekenen. Pikant, want de aanvaller van Karlsruher SC doorliep de jeugdopleiding van Hamburger SV, maar brak nooit door. Bij KSC is hij helemaal opgebloeid, getuige zijn zeventien competitietreffers in de 2. Bundesliga.

Hamburger SV had even tijd nodig om te bekomen van de schrik en ging op zoek naar de gelijkmaker. Echt gemakkelijk ging dat niet. De gasten uit Karlsruhe hielden betrekkelijk eenvoudig stand en gingen dan ook verdiend met een 0-1 voorsprong de kleedkamers in.

De spanning in Hamburg was voelbaar en kort na rust ontsnapte Hamburger SV aan de 0-2, toen Karlsruher SC tot twee keer toe de lat trof. HSV leek vervolgens ook in de tweede helft geen opening te kunnen vinden in de defensie van KSC, tot de 73ste minuut. Na een combinatie met Dennis Diekmeier schoot Ivo Ilicevic diagonaal raak: 1-1.

In de slotfase vielen er op een schot van HSV’er Marcelo Diaz na geen grote kansen meer te noteren voor beide ploegen, waardoor de gelijke stand op het bord bleef. Karlsruher SC verschafte zich door het uitdoelpunt een prima uitgangspositie voor de return op maandag. Voor Hamburger SV dreigt nu echt de eerste degradatie ooit. Van der Vaart kwam niet in actie.

Ivo Ilicevic (Hamburger SV) schiet de 1-1 binnen. (PRO SHOTS/Citypress 24)