Jong Oranje wint openingswedstrijd in Toulon

Jong Oranje is woensdag goed begonnen aan het Festival International Espoirs de Toulon. De ploeg van coach Remy Reijnierse won het eerste groepsduel met 3-2 van Costa Rica.

Al na zes minuten was het 2-0. Na drie minuten werd Anwar El Ghazi weggestuurd door aanvoerder Joris van Overeem. De Ajacied rondde beheerst af. Amper drie minuten later verlengde Rai Vloet een vrije trap van Clint Leemans: 2-0. Acht minuten voor rust maakte Vloet zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en bracht Jong Oranje op 3-0.

Vlak voor rust werd het plotseling nog 3-1 door een treffer van David Ramirez. Begin van de tweede helft kregen beide ploegen nog diverse kansen. Ramirez wist de spanning terug te brengen door 3-2 te maken. In de laatste twintig minuten gebeurde er niet zo veel meer. Vrijdag speelt Jong Oranje de tweede wedstrijd van het toernooi in Toulon, dan is de Verenigde Staten de tegenstander.

De overige tegenstanders in de groep zijn Frankrijk en Qatar. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor de finale.

Opstelling Nederland: Pattel; Hateboer (41. Klaiber), Luckassen, Bakker, Kuipers, Leemans, Rayhi (41. Van Overbeek), Haye (60. Warmerdam), Vloet, Van Overeem, El Ghazi.