'Dochters B.B. King teleurgesteld in erfenis'

Karen Williams en Patty King, twee dochters van B.B. King, zijn teleurgesteld in hun vader. Volgens NY Daily News heeft de blueslegende zijn twee dochters minder geld nagelaten dan zij hadden verwacht.

"De kinderen van B.B. King vinden het erg dat hun vader ze bedragen nalaat van 3000 dollar en 5000 dollar per persoon", aldus advocaat Brent Bryson. "De rest van zijn nalatenschap heeft hij bestemd voor het onderwijs van zijn nakomelingen", vertelt de advocaat. "B.B. heeft zelf weinig onderwijs gevolgd en hij wil graag dat zijn kleinkinderen kunnen studeren. Daarom heeft hij een soort fonds opgericht waaruit hun schoolgeld betaald kan worden."

De advocaat van King wil tegenover de krant niet vertellen hoeveel de artiest precies aan vermogen had. "Het zijn miljoenen, maar geen 20 of 30 miljoen waar veel media over schrijven." Bryson reageert tegenover de krant ook op de beschuldigingen van Karen en Patty. Zij stellen dat hun vader is vergiftigd door zijn twee naaste medewerkers. "Er zijn geen bewijzen voor deze belachelijke beschuldigingen", aldus de advocaat. "Vlak voor zijn dood is hij onderzocht door drie onafhankelijke artsen, zij hebben alledrie laten weten dat hij thuis het beste behandeld en verzorgd kon worden. Daar wilde B.B. King zelf ook zijn."

B.B. King overleed op 14 mei in Las Vegas op 89-jarige leeftijd. Hij wordt op zaterdag 30 mei begraven in Indianola aan de Mississippi.