'Schippers heeft keuze gemaakt: Sprints in plaats van zevenkamp'

Atlete Dafne Schippers zou haar definitieve toekomstkeuze gemaakt hebben. Volgens de Finse journaliste en atlete Annimari Korte heeft de Nederlandse de keuze gemaakt om na de zevenkamp in Götzis te stoppen met de zevenkamp en zich volledig te gaan richten op de sprints. De prestigieuze zevenkamp in Götzis staat komend weekeinde op het programma.

"Ik heb van de technische staf rondom Schippers gehoord dat Götzis haar laatste zevenkamp wordt, daarna gaat ze zich volledig richten op de sprints", aldus de Finse op Twitter. Ze meldt daarbij eveneens dat Schippers op het WK in Beijing dit jaar in actie zou komen op de 100 meter, over de 200 meter is nog niks bekend. Zondag maakte Europees kampioene Schippers echter ook op de 100 meter - opnieuw - furore, door in Hengelo met 10,94 als eerste Nederlandse ooit met geldige windomstandigheden onder de 11 seconden te duiken. In de VS sprintte de Nederlandse in het voorjaar al naar 10,90, maar daar was de rugwind te sterk.

Schippers op weg naar haar historische 10,94 in Hengelo (PRO SHOTS/Erik Pasman)
Schippers op weg naar haar historische 10,94 in Hengelo (PRO SHOTS/Erik Pasman)

Schippers heeft al tijden gezegd dat ze na de zevenkamp in Götzis een definitieve beslissing zou nemen over haar toekomst. Op de zevenkamp pakte ze op het WK van 2013 in Moskou brons, terwijl ze op de 100 en 200 meter regerend Europees kampioene is. Op zowel de 100 als 200 meter en de zevenkamp heeft ze, naast ook het verspringen, het Nederlands record in handen. Als ze daadwerkelijk voor de sprints kiest zou dat goed nieuws zijn voor de estafetteploeg, die met Schippers tot de Europese top behoren.