Real Madrid zet Ancelotti op straat

Real Madrid heeft de samenwerking met hoofdtrainer Carlo Ancelotti opgezegd. De coach wordt geslachtofferd voor een nieuw seizoen zonder landstitel. Ancelotti won met Real Madrid de Champions League en de wereldbeker, maar kreeg de motor in de tweede helft van het Primera División-seizoen niet aan de praat.

Zijn vertrek uit Madrid lag al in de lijn der verwachting. De club bevestigt het ontslag via de officiële kanalen. Real Madrid is al bezig met een opvolger van Ancelotti. Napoli-coach Rafael Benitez staat bovenaan het verlanglijstje van de Spanjaarden.

Waar de toekomst van Ancelotti ligt is nu nog ongewis. De Italiaan gaf eerder aan dat hij denkt aan een sabbatical year. De geruchten doen echter de ronde dat AC Milan al met hem om de tafel heeft gezeten. Ook West Ham United hoopt op een stunt door de coach binnen te halen.

Real Madrid sloot het seizoen af met een 7-3 zege op Getafe. Cristiano Ronaldo scoorde drie keer in die wedstrijd. Ook de Portugees slaagde er niet in om Real dit seizoen aan de titel te helpen. FC Barcelona verzekerde zich al ver voor het einde van het seizoen van de landstitel.