Gridstraf Verstappen na crash met Grosjean

Formule 1-coureur Max Verstappen heeft na afloop van de Grand Prix van Monaco een gridstraf van vijf plaatsen voor de race in Canada opgelegd gekregen. Ook krijgt de Nederlander op zijn 'rijbewijs' twee strafpunten die twaalf maanden blijven staan. Aanleiding hiervoor is een crash met Romain Grosjean.

Verstappen probeerde vijftien ronden voor het einde op het rechte stuk van start/finish Grosjean in te halen voor de tiende positie, wat een punt op zou leveren. De Fransman hield op het smalle circuit bij Ste. Devote echter de deur dicht en leek door de slechte stand van zijn banden iets eeder te remmen dan gebruikelijk. Verstappen knalde met zijn Toro Rosso op de Lotus en belandde in de bandenstapels. Na afloop moesten beide coureurs uitleg geven bij de stewards, waarna die besloten Verstappen een straf op te leggen.

Tegenover Sky Sports legde Verstappen de schuld bij Grosjean neer. "Een ronde eerder remde ik op dezelfde plek, maar hij remde ineens eerder", legde de Limburger uit. "Ik probeerde hem nog te ontwijken, maar op deze snelheid en als je zo dichtbij bent, dan kan je er niets meer aan doen. Dit verwacht je niet. De race verliep wel heel goed." Hij zei nog wel wat stijfjes te zijn.

Verstappen lag in de beginfase van de race op een achtste plaats, maar een slechte pitsstop wiep hem terug naar positie dertien. Door later in de race een tweede stop te maken en op de superzachte banden op de achtervleugel van de als derde liggende Sebastian Vettel te blijven kon de Nederlander zowel teamgenoot Carlos Sainz als Williams-coureur Valtteri Bottas inhalen. Deze truc slaagde niet bij Grosjean die gewaarschuwd was. Een poging om de Fransman alsnog te passeren eindigde in de bandenstapels.


Verstappen crashte zwaar in de bandenstapels op Monaco (Bron: YouTube)