Moslim-advocaat Enait levenslang geschorst

Hij werd landelijk bekend omdat hij weigerde om vrouwen de hand te schudden. Hij wilde niet opstaan als rechters de rechtszaal binnenkomen. En hij liep ooit boos weg tijdens een uitzending van Pauw & Witteman. Nu is het einde oefening voor de Rotterdamse moslim-radicaal Mohammed Enait. Hij mag van het Hof van Discipline niet langer werken als advocaat.

Enait mag zijn vak niet meer uitoefenen, nadat het Hof van Discipline hem heeft laten schrappen van het tableau. Dat blijkt uit de uitspraak die vrijdag is gepubliceerd. De advocaat wordt onder meer verweten dat hij een excessief hoge rekening aan een cliënt heeft gestuurd 'voor werkzaamheden in een eenvoudige strafzaak'. Enait zou in eerste instantie bijna 13.000 euro in rekening hebben gebracht voor één dag werk. Ook zou Enait de cliënt hebben geïntimideerd om hem zover te krijgen te betalen.

De tuchtrechter velt een hard oordeel over Enait, schrijft de NOS. Naar aanleiding van een klacht van een cliënt zegt de tuchtrechter dat de advocaat 'de grenzen van de betamelijkheid die een behoorlijk advocaat in acht dient te nemen verre heeft overschreden'. Ook heeft hij de essentiële waarden van de advocatuur veronachtzaamd.