Puber bekent 23 gevallen van cyberpesten

Een 17-jarige kutkind jongen uit Canada heeft bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan 23 aantijgingen van online pesten, waaronder afpersing, ongehoord publiek gedrag en mishandeling. De jongen uit Coquitlam had minstens een jaar online terreur uitgeoefend via onder andere twitter en de Multiplayer Online Battle Arena League of Legends voor hij eindelijk opgepakt werd.

De slachtoffers van de puber waren voornamelijk jonge, vrouwelijke gamers die net als hij League of Legends speelden. Hij voegde ze toe op twitter, en vroeg vervolgens of ze geen relatie met hem wilden hebben. Wanneer de meiden weigerden, was meneer behoorlijk op z'n tenen getrapt en begon hij ze vervolgens op allerlei manieren lastig te vallen. Dit deed hij door bijvoorbeeld midden in de nacht de slachtoffers te bellen, ze via een automatisch programma honderden smsjes tegelijkertijd te versturen, en persoonlijke informatie online te zetten. Daar bleef het echter niet bij: het lieverdje richtte zijn vizier vervolgens ook op de ouders van zijn slachtoffers en zette onder andere geboortedata, sofinummers en creditcardgegevens online. De kredietwaardigheid van een familie uit Minnesota werd zo de grond ingeboord doordat de jongen hun bankgegevens online zette en anonieme gebruikers op het internet op hun naam rekeningen probeerden te openen.

Maar de puber heeft nog meer op z'n kerfstok. Zo maakte hij zich ook meerdere malen schuldig aan swatting, een trend onder veel internetpesters waarbij het alarmnummer wordt gebeld en de hulpdiensten (het liefst de SWAT) naar het huis van het slachtoffer worden gestuurd. Zo stuurde hij de hulpdiensten op een gezin in Utah af, door te zeggen dat hij een gepensioneerde FBI-agent was, een familie van vijf vastgebonden had in het huis en bovendien bommen op scherp had gezet rondom het huis die af zouden gaan zodra de politie zou arriveren. Het meest schrijnende geval komt echter uit Arizona, waarbij een meisje die de jongen meerdere keren online had afgewezen door de politie gewelddadig naar buiten werd gebracht terwijl ze onder schot gehouden werd. De jongen had namelijk de hulpdiensten gebeld en beweerd dat hij de vader en moeder des huizes al had vermoord en bommen rondom het huis had gelegd. Het meisje was hierdoor zo getraumatiseerd dat ze moest stoppen met haar studie, omdat ze sinds het drama te bang was om naar buiten te gaan.

Na deze daden werd de puber arrogant en zette een link online op zijn twitter naar een artikel over het gebeuren in Arizona, waarbij hij beweerde het belletje te hebben gepleegd. Hij liep echter tegen de lamp toen hij een achturige livestream uitzond waarin hij opnieuw probeerde om de SWAT naar de huizen van zijn slachtoffers te krijgen. Kijkers belden toen de politie, waardoor de jongen kon worden ingerekend. 

De puber zit nu in voorarrest. De eerste zitting waarin hij zich moet verantwoorden vindt plaats op 29 Juni. Ook heeft de jury geëist dat er een psychiatrisch onderzoek naar de jongen komt.

Swatting
Puber bekent 23 gevallen van cyberpesten