Hamilton verlengt contract bij Mercedes

Formule 1-coureur Lewis Hamilton heeft zijn contract bij Mercedes met drie jaar verlengd. De regerend wereldkampioen zal nu tot eind 2018 verbonden blijven aan het team uit Brackley. Naar verluidt gaat hij in drie seizoenen tijd 100 miljoen pond (140 miljoen euro) verdienen.

De 30-jarige Hamilton kwam begin 2013 in dienst bij Mercedes en had een contract dat hem hem in totaal 60 miljoen pond (84 miljoen euro) opleverde. Na lang onderhandelen is er aan de vooravond van het raceweekend van Monaco een deal bereikt die de Brit tot de best verdienende Formule 1-coureurs laat behoren, samen met Ferrari-coureur Sebastian Vettel en McLaren-rijder Fernando Alonso.

Hamilton is blij dat de deal eindelijk rond is. "Mercedes is mijn thuis en ik ben dan ook zeer blij dat ik hier nog drie jaar langer mag zijn. Dit bedrijf ademt racen, van de directie tot in de fabriek en is zeer hongerig om te winnen. Na het succes van vorig jaar is die honger groter dan ooit en dat geldt ook voor mij. De Mercedes die ik nu rijdt is de beste die ik ooit heb gehad, het is fantastisch om ieder weekend op de limiet te kunnen gaan en te vechten voor de overwinning. Mercedes steunt mij al sinds 1998 en ik ben er trots op dat dit contract ervoor zorgt dat ik in 2018 de twintig jaar met Mercedes bereik."

Vorig jaar verlengde Mercedes het contract met Hamiltons teamgenoot Nico Rosberg al. Dit betekent dat het rijdersduo tot in ieder geval 2017 aan elkaar gekoppeld zal blijven.