Mad Max verliest van a capella-zangers

De vierde film in de Max Max-serie, Fury Road, opende het afgelopen weekend op de internationale markt. In Nederland bracht de film bijna 560.000 euro op, maar dat bleek niet genoeg om de best bezochte film van het weekend te zijn. Die eer is aan Pitch Perfect 2.

Het vervolg op de musical-comedy uit 2012 bracht dit seizoen bijna 600.000 euro op in de Nederlandse bioscopen, wat opvallend is omdat de film in minder zalen te zien was dan George Millers actie-epos, en bovendien niet kon profiteren van IMAX en 3D-toeslagen. Beide nieuwkomers in de box office lijst hebben een flinke voorsprong op Avengers: Age of Ultron, dat in zijn vierde weekend slechts iets meer dan 350.000 euro ophaalde. Dit beeld vertoont zich ook in de Verenigde Staten, waar de top 3 er hetzelfde uit ziet. De top 5 in Nederland wordt voltooid met de animatiefilm Home en het Nederlandse drama De Ontsnapping; in de VS zijn dat Hot Pursuit en Paul Blart: Mall Cop 2.

Home en Age of Ultron zijn, zo halverwege mei, de enige films die zowel in de weekend-top 5 als de jaar-top 5 te vinden zijn. Ze worden overtroffen door Michiel de Ruyter, Fifty Shades of Grey en Fast & Furious 7, dat inmiddels 8,1 miljoen euro heeft opgehaald bij Nederlandse bioscoopbezoekers.