Exit voor Sjuul Paradijs bij De Telegraaf

Sjuul Paradijs stapt per direct op als hoofdredacteur van De Telegraaf. Dat heeft de Telegraaf Media Groep (TMG) zondagavond bekendgemaakt. Zijn werk wordt tijdelijk overgenomen door andere leden van de hoofdredactie, met adjunct Jan-Kees Emmer als eerste aanspreekpunt.

Paradijs werkte sinds 1986 bij TMG. In 2005 werd hij adjunct-hoofdredacteur, sinds 2009 was hij hoofdredacteur. 'Met grote dankbaarheid kijk ik terug op 29 jaar dat ik in dienst van de lezers mijn journalistieke werk heb kunnen doen en de belangen van De Telegraaf kon dienen. Alle Telegraafmedewerkers wens ik succes toe met hun werk om het concern en de Telegraafmedia nog sterker te maken dan ze nu al zijn', zegt Paradijs in een verklaring op de website van de krant.

De aanleiding voor het vertrek is vermoedelijk een conflict, schrijft de NOS. Tussen de redactie en de directie van de krant bestaat onenigheid over een reorganisatie van het bedrijf. De directie wil de redactie opdelen. Katernen als Vrouw, Privé en Autovisie worden in die plannen losgekoppeld van de redactie van De Telegraaf. De redactie en hoofdredacteur Paradijs zagen niets in de plannen. De hoofdredacteur zou in de nieuwe situatie niets meer te zeggen hebben over de losgekoppelde katernen.