Feyenoord met Van Bronckhorst naar playoffs

Feyenoord gaat de playoffs om deelname aan de Europa League hoogstwaarschijnlijk zonder Fred Rutten beginnen. Volgens Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad gaan beide partijen nu al uit elkaar. De verwachting is dat Giovanni van Bronckhorst, die Rutten volgend seizoen opvolgt, de Rotterdammers nu aan een ticket voor Europa moet helpen.

Rutten was bij Feyenoord al aan zijn laatste weken bezig, aangezien hij een tijd geleden al kenbaar maakte na dit seizoen op te stappen. Toch slaagde de Rotterdamse formatie er niet in om veel punten bij elkaar te sprokkelen en de derde plaats vast te houden. De laatste vijf wedstrijden leverden zelfs geen drie punten meer op.

"Ik ben eindverantwoordelijk en daar loop ik absoluut niet voor weg", liet Rutten eerder vandaag al weten. Feyenoord moet in de playoffs af zien te rekenen met sc Heerenveen. Eerder dit seizoen eindigden de wedstrijden met de Friezen in een nederlaag (3-1 in Heerenveen) en een gelijkspel (1-1 in de Kuip).

Update 20.34 uur:

Voetbal International heeft bovenstaand bericht inmiddels bevestigd. Fred Rutten en Feyenoord zijn per direct uit elkaar gegaan. Giovanni van Bronckhorst neemt de taken van Rutten over.