Schutter doodt vier mensen in Napels

Een 48-jarige verpleegkundige heeft in de Zuid-Italiaanse stad Napels vier mensen gedood, onder wie zijn 51-jarige schoonzus en 52-jarige broer. Zes personen raakten gewond. Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA zaterdag.

De man schoot in een aanval van razernij na een ruzie over wasgoed (!?) eerst in het huis in het noorden van Napels en ging daarna naar het balkon, waar hij volgens de politie op alles schoot wat zich op straat bewoog. Hij vuurde eerst met een pistool en gebruikte daarna een jachtgeweer.

De twee andere doden zijn een medewerker van de politie die probeerde de man tegen te houden en een bloemenverkoper, die toevallig op een scooter langs het huis reed. Onder de gewonden zijn twee agenten en twee toevallige voorbijgangers.

De man gaf zich zonder verzet over na een telefoongesprek met een medewerker van de alarmdienst, die ongeveer veertig minuten op hem inpraatte. Burgemeester Luigi de Magistris heeft in Napels een periode van rouw afgekondigd. Daardoor gaat onder meer de feestelijke opening van een metrostation dit weekeinde niet door.

Let op: Onderstaande beelden van de nasleep bevatten bloed en kunnen voor sommige mensen als schokkend worden ervaren.