Eerste dartsucces voor Taylor in 2015

Phil Taylor heeft zijn eerste toernooizege van 2015 binnen. In het Engelse Crawley wist hij Player Championship 9 op zijn naam te schrijven. In de finale was hij met 6-4 te sterk voor Gary Anderson, die in de halve finale nog met 6-0 te sterk was voor Michael van Gerwen.

Voor Taylor was het zijn eerste optreden tijdens een Player Championship sinds februari. Hij won in de eerste ronden van Darren Webster, Rowby-John Rodriguez en Peter Wright. In de achtste finales was hij met 6-2 te sterk voor Dirk van Duijvenbode. Vervolgens won hij in de kwartfinale en halve finale van Gerwyn Price (6-2) en James Wade (6-5).

De finale tussen Taylor en Anderson ging tot 4-4 gelijk op. Nadat de wereldkampioen faalde om 70 uit te gooien, wist Taylor wel 76 uit te gooien en besliste daarna de finale.

Van Gerwen haalde de halve finale. In de kwartfinale won hij nog nipt met 6-5 van Vincent van der Voort. Jelle Klaasen haalde de derde ronde. Joey ten Berge en Jeffrey de Zwaan wisten één ronde te winnen. Mike Zuydwijk, Jermaine Wattimena, Christian Kist en Jan Dekker verloren hun partij in de eerste ronde. Raymond van Barneveld had zich vanmorgen afgemeld met griep.

Zondag staat Player Championship 10 op het programma. Opnieuw zullen 128 darters aan de oche verschijnen om deel te nemen aan een toernooi met een prijzenpot van 60.000 pond. De winnaar pakt 10.000 pond (13.500 euro) en de verliezend finalist moet genoegen nemen met de helft.

Uitslagen Player Championship 9 

Vierde ronde
Michael van Gerwen 6-4 Jamie Bain
Vincent van der Voort 6-0 Andy Hamilton
James Wilson 6-3 Darren Johnson
Gary Anderson 6-5 Terry Jenkins
James Wade 6-3 Dave Chisnall
Mervyn King 6-3 Simon Whitlock
Gerwyn Price 6-5 Ronny Huybrechts
Phil Taylor 6-2 Dirk van Duijvenbode

Kwartfinales
Michael van Gerwen 6-5 Vincent van der Voort
Gary Anderson 6-3 James Wilson
James Wade 6-3 Mervyn King
Phil Taylor 6-2 Gerwyn Price

Halve finales
Gary Anderson 6-0 Michael van Gerwen
Phil Taylor 6-5 James Wade

Finale
Phil Taylor 6-4 Gary Anderson

Alle uitslagen zijn hier te vinden.