VfB Stuttgart pakt strohalm tegen HSV, Dost wint met Wolfsburg van Dortmund

Huub Stevens heeft zaterdagmiddag drie belangrijke punten gepakt tegen Hamburger SV. Stuttgart won van de Hamburgers met 2-1.

Al na dertien minuten spelen was het Kacar die de manschappen van Stevens op achterstand kon brengen. De centrale middenvelder kon doelman Ulreich met een bekeken schot verschalken: 0-1. Gentner bracht de thuisclub na een half uur speler langszij nadat de verdediging van HSV een bal niet goed kon verwerken. De voetballer maakte dankbaar gebruik van de onkunde achterin: 1-1.

Harnik kon tien minuten voor het rustsignaal op aangeven van Divadi Stuttgart zelfs op voorsprong brengen: 2-1. De thuisploeg kreeg voor rust de mogelijkheid op nog meer, maar zag Divadi van dichtbij missen.

Djourou had vlak na de thee iets prachtigs in zijn hoofd zitten, toen hij vanaf 40 meter afstand de sluitpost van Stuttgart probeerde te verrassen, maar zijn inzet vervolgens vlak over de deklat zag verdwijnen.

Het voetbal begon vervolgens steeds hectischer te worden en het spel golfde daarom heen en weer. Het team van Stevens had nog de betere kansen om de score uit te breiden, maar wonder boven wonder bleef de stand op 2-1 steken. Daardoor heeft Stuttgart nog steeds zicht op handhaving en moet HSV nog vol aan de bak om nog in de Bundesliga te blijven.

Bas Dost heeft zaterdag met zijn club VfL Wolfsburg van Borussia Dortmund gewonnen. In eigen huis won de nummer twee van de Bundesliga met 2-1. Al binnen een minuut maakte Daniel Caligiuri voor Wolfsburg de openingstreffer.

Tien minuten later ging de bal aan de andere kant op de stip, na een mislukte tackle van keeper Diego Benaglio. Clubtopscorer Pierre-Emerick Aubameyang benutte de penalty en trok de stand gelijk. Vlak na rust kwam Wolfsburg weer op voorsprong, door een goal van verdediger Naldo uit een corner.

Voor Dortmund, dat zevende staat, is het door de nederlaag heel moeilijk om via de competitie plaatsing voor Europees voetbal af te dwingen. De bekerfinale, waarin de twee ploegen elkaar over twee weken opnieuw treffen, biedt Dortmund het beste uitzicht op een Europees ticket.

Freiburg won zaterdagmiddag thuis van Bayern München, waardoor de crisis in Beieren aan lijkt te houden.

Bayern kon na krap een kwartier voetballen op voorsprong komen. Xabi Alonso speelde Schweinsteiger aan, die vervolgens het doel kon vinden: 0-1. De Zuid-Duitsers ging daarna opzoek naar de tweede treffer, maar konden geen bres slaan in de defensie van Freiburg.

Daarentegen was het de thuisploeg dat kans zag om in de 33e minuut de Beierse formatie pijn te doen. Mehmedi werkt een voorzet van Klaus op knappe wijze binnen: 1-1. Het betekende voor Freiburg een bevrijdende treffer; immers de club was nog steeds niet helemaal vrij van degradatiezorgen, en de punten waren daarom nog hard nodig.

Gedurende de tweede helft leek de wedstrijd uit te gaan als een nachtkaars. Echte kansen waren er nauwelijks meer te noteren. Verwonderlijk was dat niet: de thuisclub kon het punt goed gebruiken om zich veilig te spelen en Bayern had de landstitel immers al weken in handen.

Van grote afstand trachtten achtereenvolgens Xabi Alonso, Bernat en Thiago in de slotfase Freiburg nog pijn te doen, maar zonder resultaat. In de slotminuten kon Petersen namens de gastheren de drie punten binnenslepen: 2-1. Door de overwinning op Bayern München verzekerde SC Freiburg zich van nog een jaartje Bundesliga.