Southampton houdt zicht op Europees voetbal na zege op Aston Villa

Sadio Mané scoorde zaterdag de snelste hattrick ooit in de Premier League, waardoor Southampton met 6-1 won van Aston Villa en weer zicht heeft op een Europa League-ticket.

In de dertiende minuut van het duel was het Southampton-keeper Gazzaniga die met een lange bal Pellè kon vinden. De Italiaanse targetman legde het leder vervolgens panklaar voor Mané, waarna de Senegalees met een mooie bewegingen Vlaar en Hutton afschudde en koelbloedig afrondde: 1-0. Luttele minuten later was het opnieuw de man uit Afrika die na een fout van Vlaar, de bal weer in het netje kon leggen: 2-0. Na zestien minuten voetballen was de wedstrijd feitelijk beslist toen Mané kon ontsnappen aan de aandacht van Vlaar, waarna hij Given opnieuw het nakijken gaf: 3-0.

Het leek achterin op een ware gatenkaas bij Villa, waarbij een negatieve hoofdrol was weggelegd voor Ron Beton. Echter de bijnaam Betonrot was zaterdag beter op zijn plaats geweest, want Southampton liet niks heel van de defensie van de gasten.

Tien minuten na de derde treffer was het Long die na een schot van Pellè, de rebound achter de arme doelman kon binnen prikken: 4-0. In de 38e minuut strooide Long nog wat extra zout in de wonde, door van grote afstand uit te halen en Given de vijfde tegentreffer van de middag te bezorgen: 5-0. Benteke deed in de blessuretijd van de eerste helft wat terug, door een voorzet van Bacuna binnen te koppen: 5-1.

Na de thee leken de manschappen van Koeman het wel best te vinden en lieten ze de teugels vieren. Aston Villa was aangeslagen, Southampton was uitgeraasd: de wedstrijd was allang gespeeld. In de slotfase maakte Pellè voor de statistieken nog de laatste treffer voor de thuisclub: 6-1.