Hockeydames Den Bosch kampioen van Nederland

Den Bosch is voor de zestiende keer in achttien jaar landskampioen geworden. De vrouwen van Raoul Ehren waren ook in de tweede finalewedstrijd te sterk voor SCHC. Op eigen veld wonnen ze zaterdag dikverdiend met 2-0.

Nadat Lieke Hulsen de heenwedstrijd met een golden goal beslist had, moest Stichtsche deze tweede wedstrijd winnen om nog kans te maken op de landstitel. Daar was in het begin echter weinig van te zien. Het duurde maar liefst 24 minuten voordat SCHC voor het eerst in de vijandelijke cirkel kwam. Den Bosch kwam veel sneller uit de startblokken. De eerste strafcorner ging er nog niet in, maar in de tiende minuut sloeg Maartje Paumen uit de tweede strafcorner wel toe: 1-0.

Daarna kreeg Vera Vorstenbosch een flinke kans om de voorsprong re vergroten, maar SCHC-goalie Floortje Engels redde. Vervolgens kwam van SCHC beter in de wedstrijd. De ploeg uit Bilthoven kreeg via Caia van Maasakker een kans uit een strafcorner, maar Den Bosch-keepster en uitblinkster Josine Koning redde de bal prachtig van de lijn.

Ook vlak na rust had SCHC weinig in te brengen. Stichtsche ging wel op zoek naar de gelijkmaker, maar creëerde nauwelijks kansen. De grootste mogelijkheden waren juist aan de andere kant van het veld te bewonderen, na mooie solo’s van Lidewij Welten en Joosje Burg, maar hun acties werden niet beloond met een doelpunt.

Koning moest in de tweede helft nog wel redding brengen op vier strafcorners van SCHC, maar daarna was het woord wederom aan Den Bosch. In de 63ste minuut tikte Vera Vorstenbosch een pass van Margot van Geffen door, waarna Lieke Hulsen koelbloedig afrondde: 2-0. Die klap kwam SCHC niet meer te boven, waardoor het feest in Den Bosch losbarstte.

Het feest in Den Bosch is begonnen na het behalen van de landstitel. (PRO SHOTS)
Het feest in Den Bosch is begonnen na het behalen van de landstitel. (PRO SHOTS/Joep Leenen)