'War of the Planet of the Apes' is een feit

Matt Reeves, regisseur van Dawn of the Planet of the Apes, heeft in een interview met Collider bekendgemaakt wat de titel zal zijn voor het derde deel van de succesvolle filmreeks, en die betekent veel voor het vervolg van het verhaal.

Ook maakte hij bekend dat de makers eigenlijk geen idee wat ze met het einde van het tweede deel aanmoesten en hoe ze verder zouden gaan met het derde deel: "We hadden eigenlijk een einde voor ogen dat veel verder ging dan nu, maar toen realiseerde ik me dat ik de film niet maar een kant op wilde laten gaan. Toen zijn we voor een meer open einde gegaan, om eerst meer uit te gaan vinden welke kant we nou eigenlijk op zouden willen. Alle opties moesten open blijven"

Wat er dan wel heel belangrijk was voor het huidige einde, verklaarde Reeves ook: "Wat het belangrijkste was voor mij was dat de kijker de emoties die hij voelt voor Caesar bleven, en dat zit er nu echt in. Het scheiden van Malcolm en Caesar betekende dat op dat moment ook de scheiding werkelijkheid werd van mens en aap en dat het dus wel tot een oorlog zal moeten leiden." 

Logischerwijs zal War of the Planet of the Apes dus direct plaats gaan vinden na het einde van Dawn. Het vervolg zal op 13 juli 2017 in de Nederlandse bioscopen te zijn.

Malcolm en Caesar in Dawn of the Planet of the ApesMalcolm en Caesar in Dawn of the Planet of the Apes