Douwe Bob: Liever muziek maken dan seks

AMSTERDAM - Douwe Bob heeft met Pass It On zijn tweede album afgeleverd. En hoewel Douwe als solo-artiest bekend staat, vindt hij Pass It On een echte bandplaat geworden. "Ik ben graag one of the guys."

Al zegt hij in gesprek met de Volkskrant er wel meteen bij dat hij ook echt 'een haantje' is. "Ik kan echt niet werken onder een regime. Maar volgens mij vullen we elkaar uitstekend aan."

Op het album staat naast met name 'vrolijke seventiesrock' ook een protestlied, Fine Line. Over dat de één een lintje krijgt voor het doodschieten van iemand en de ander de elektrische stoel. "Ik dacht altijd: een protestliedje is niks voor mij. Maar eigenlijk is het ook wel geil om te maken."

De 22-jarige zanger vertelt in het interview verder dat zijn muziek voor alles gaat en hij dat ook echt het leukste vindt wat er is. Maar het heeft ook een keerzijde. "Op mijn sterfbed denk ik niet: had ik maar meer cd's verkocht. Maar wel: had ik maar meer liefde gegeven. Dat blijkt lastig. En toch, het is echt leuker dan seks, hoor: muziek maken."

Pinkpop 2013 (Foto: Serena Cloodt)
Pinkpop 2013 (Foto: Serena Cloodt)