Legends of Tomorrow brengt overleden personage terug

De tv-serie Legends of Tomorrow, een spin-off van de series Arrow en The Flash, krijgt langzaam meer vorm, nu de titel en een definitieve cast bekend zijn geworden. Over één ding blijven de makers echter nogal vaag: de rol van actrice Caity Lotz. Daar komt nu langzaam meer duidelijkheid in. (Lichte spoiler voor Arrow seizoen 3 op komst.)

Lotz speelde in het gedeelde universum van de drie tv-series al eerder een rol: ze was in seizoen 2 en 3 van Arrow te zien als Sara Lance, oftewel The Canary, totdat dit personage aan haar einde kwam. Toen niet lang daarna de eerste berichten over de spin-off show en Lotz' betrokkenheid naar boven kwamen, rond het moment dat in Arrow het concept 'Lazarus Pit' ter sprake kwam, begonnen de speculaties over het uiteindelijke lot van het personage. Zou zij dezelfde rol spelen, maar dan een weer tot leven gewekte versie? Of simpelweg een ander personage?

Een Lazarus Pit is in DC Comics-mythologie een natuurlijke waterbron met helende gaven. Deze gaven zijn zo sterk dat ze een overleden persoon weer tot leven kunnen wekken, een eigenschap die in Arrow inmiddels bevestigd is. Of er voor Legends of Tomorrow gebruik gemaakt wordt van een dergelijke levensbron is nog niet duidelijk, maar tv-zender The CW heeft inmiddels wel bevestigd dat Lotz inderdaad opnieuw Sara Lance zal spelen. Haar bijnaam is echter niet langer The Canary. Nu in de continuïteit van het verhaal het personage Laurel Lance, zus van Sara, de rol van de Canary heeft overgenomen (en zich Black Canary noemt), zal Sara Lance door het leven gaan als de White Canary. Wellicht heeft ze lessen genomen bij Gandalf. Een promotiefoto voor de serie toont een eerste blik op hoe Lotz er in haar witte outfit uit ziet.

Legends of Tomorrow: promotieafbeelding

Legends of Tomorrow gaat in première in wat in vaktermen 'midseason' genoemd wordt, wat in de praktijk alles tussen januari en mei kan betekenen. Het zal dus nog tot 2016 duren voordat de serie te zien is en welliicht tot kijkers leren hoe het Sara Lance vergaan is sinds haar dood. Naast Lotz zijn in de serie ook Arthur Darvill als Rip Hunter, Ciara Renée als Hawkgirl, Victor Garber als Martin Stein, Brandon Routh als The Atom, Wentworth Miller als Captain Cold en Dominic Purcell als Heat Wave te zien.