[eSports] Tranfercircus LoL-competitie gaat los

Het transfercircus bij de verschillende pro-teams in de League of Legends-competities lijkt, nu de Mid Season Invitational is afgelopen, echt van start te zijn gegaan. Waar vorige week nog sprake was van geruchten, zijn de eerste wijzigingen nu ook feit geworden.

Waar eerder het gerucht ging dat Adrian 'CandyPanda' Wübbelman de AD Carry-plek van Konstantinos 'FORG1VEN' Tzortziou zou innemen, heeft SK Gaming vlak voor de start van het Mid Season invitational-toernooi via Twitter laten weten dat CandyPanda inderdaad is toegevoegd aan het team.

De Griekse FORG1VEN zelf, die vertrok bij SK Gaming na meerdere aanvaringen met teamgenoten, lijkt binnenkort te worden gepresenteerd bij het team van Gambit Gaming. Gambit, die naarstig op zoek is naar een goede AD Carry, heeft moeite gehad om een keus te maken uit de opties die zij hadden. Onder andere Gambit Gamings Mohammed 'Jebus' Tohki, Fnatics AD carry Pierre 'Steeelback' Medjaldi en Kristoffer 'P1noy' Pedersen stonden op de shortlist voor de AD Carry-plek, maar Gambits keuze lijkt nu toch op FORG1VEN te zijn gevallen.

In de Noord-Amerikaanse competitie is de registratietijd voor teamspelers inmiddels voorbij en daar lijkt Team Dignitas achter een belangrijk net te hebben gevist. De ploeg die de spring split als eennalaatste eindigde en via de play-offs behoud in de LCS moest afdwingen wilde heel graag de Koreaanse Dong-jin 'Helios' Shin overnemen van Winterfox. De reden voor het afketsen is niet geld of eer, maar veel banaler. Helios is na afloop van de spring split terug naar Zuid-Korea gegaan en het is de leiding van Dignitas niet gelukt contact te krijgen met de speler. Dit betekent dat Dignitas het met dezelfde spelers zal moeten doen in de aanstaande summer split.

De Europese begint op 28 mei. De winnaar van de summer split plaatst zich automatisch voor de wereldkampioenschappen in oktober.

Konstantinos 'FORG1VEN' Tzortziou