Justin Bieber stelde zichzelf teleur

De serie aan spijtbetuigingen over zijn wilde verleden is nog niet afgelopen. Justin Bieber noemt zijn gedrag in het verleden in het tijdschrift Seventeen teleurstellend.

"Ik was een beetje aan het rebelleren. Ik werd steeds verwaander. Ik had geen mensen die me controleerden", vertelt de popster. "Ik keek terug en was teleurgesteld in mezelf." Justin erkent nu meer dan ooit dat zijn gedrag niet normaal was. "Ik moet de fouten erkennen."

De zanger vindt het vooral jammer dat zijn gedrag een imago heeft gecreëerd dat niet overeenkomt met de echte Justin: "Ik wil altijd eerlijk zijn en ik wil de mensen laten weten dat de fouten die ik maakte niet zijn wie ik ben. Wie ik wel ben is iemand die echt geeft om mensen."

Behalve spijt van agressieve acties zoals het aanvallen van fotografen of het gooien van eieren naar zijn buren, betreurt hij ook zijn obsessie met aandacht op sociale media. "Voor een tijdje hield ik mezelf bezig met het checken van het aantal likes op mijn Instagram. Als ik niet een bepaald aantal haalde dacht ik: ah, ze vinden de foto niet leuk." Inmiddels heeft hij meer afstand kunnen nemen van het klikgedrag van zijn 27 miljoen volgers op Instagram. "Er is altijd een keuze: je kan Instagram of andere dingen op internet je dag laten verpesten, of je kiest ervoor het naast je neer te leggen."