CL: Uitslag Bayern München - FC Barcelona

FC Barcelona heeft dinsdag gedaan wat het moest doen. In Zuid-Duitsland werd weliswaar met 3-2 verloren van Bayern München, maar de finaleplaats kwam geen moment in gevaar.

Het wonder van München, dat was waar de Bayern-fans op hoopten voorafgaand aan het duel met de koploper en aanstaand landskampioen van Spanje. Dat het ondanks de 3-0 nederlaag in Spanje geen valse hoop was, bleek al na zeven minuten. Geheel vrijstaand kon Mehdi Benatia de eerste Duitse corner tot goal promoveren, waar de fluoriserende gele kleuren van Barcelona in geen velden of wegen waren te bekennen.

Het wonder bleek acht minuten later niet meer dan een sprookje te zijn geweest. De grote drie van Barcelona maakten vakkundig een einde aan de finaledromen van Bayern. Met een splijtende pass zette Lionel Messi kompaan Luis Suárez alleen voor Manuel Neuer, die simpel uit zijn doel gelokt werd. Links stond Neymar inmiddels al klaar om de bal in het lege doel te schuiven: 1-1.

Daarmee was het laatste beetje spanning direct vervlogen. Via Robert Lewandowski en Thomas Müller werd Bayern nog twee keer gevaarlijk, maar Marc-André Ter Stegen kon daar niet wakker van liggen. Waar het publiek in de Allianz Arena er niet minder luidruchtig op werd, controleerde Barcelona de wedstrijd volledig en kwam het zelfs op 1-2. De kleine Messi wist een diepe bal met het hoofd voor de voeten van Suárez te leggen, die direct twee man naar zich toe trok. Wéér stond Neymar op links al te wachten. Met alle tijd van de wereld nam het Braziliaanse wonderkind de bal aan en klopte Neuer in de korte hoek.

Bastian Schweinsteiger en Lewandowski dachten in het restant van de eerste helft nog wel te scoren, maar Ter Stegen trad tweemaal reddend op, waarbij de keeper bij de inzet van Lewandowski de bal pas op de doellijn uit zijn doel wist te ranselen.

Met een 1-2 stand kon Luis Enrique spelers gaan sparen voor de mogelijke kampioenswedstrijd van zondag tegen Atlético Madrid. Pedro verscheen als vervanger van Suárez aan het begin van het tweede bedrijf binnen de lijnen. Het thuispubliek zorgde ook in die tweede helft voor een schitterende sfeer door non-stop de eigen ploeg toe te zingen. Het leek de elf binnen de lijnen geen windeieren te leggen. Geconcentreerd werd de aanval gezocht.

Al na een kwartier werd de trouwe aanhang beloond. Schweinsteiger vond Lewandowski, die zich knap vrijspeelde in de vijandelijke zestien en met een geplaatst schot Ter Stegen nu wél klopte: 2-2. Omdat Barcelona het wel welletjes vond, kregen de Zuid-Duitsers meer en meer ruimte. Het resulteerde zelfs in een nieuwe voorsprong voor Der Rekordmeister.

Een kwartier voor tijd zorgde wederom Schweini voor dreiging. Op randje strafschopgebied wist de middenvelder de bal panklaar te leggen voor Müller, die bijna uit stand de 3-2 op het scorebord zette en daarmee de Allianz Arena opnieuw liet juichen.

Het was niet meer dan een doekje voor het bloeden, maar onterecht was het zeker niet. Het publiek kreeg zo toch nog waar voor zijn geld en Bayern redde de spreekwoordelijke eer, waardoor het met opgeheven hoofd het miljoenenbal kon verlaten.

Neymar scoorde tweemaal voor Barça. (PRO SHOTS/Witters)
Neymar scoorde tweemaal voor Barça. (PRO SHOTS/Witters)