Assassin's Creed: Syndicate officieel aangekondigd

Vanavond was het dan eindelijk zover: Assassin's Creed: Syndicate is door Ubisoft onthuld. Als speler kruip je in de huid van Jacob Frye, een vastberaden, rebelse leider van een ondergrondse bende. Ook speel je als Evie, Jacobs tweelingzus en een absolute meesteres in stealth. Samen bestrijden ze rivalen, rijken en Tempeliers om zo het volk van armoede en corruptie te bevrijden en de controle over Londen terug te krijgen.

In Assassin’s Creed: Syndicate verken en vecht je in de grootste, meest moderne open-wereld stad ooit gemaakt in een Assassin’s Creed-game. Je maakt gebruik van nieuwe wapens waaronder een boksbeugel, een kukri-mes, een revolver en de Assassin-handschoen. Assassin’s Creed: Syndicate bevat ook navigatie en transportmethodes om de open wereld te verkennen, zoals een touwpistool om grote gebouwen op te stormen, snel van dak naar dak te bewegen of sluipmoorden vanuit de lucht uit te voeren. Verder heb je nog koetsen en treinen waar je op kan free-runnen, vijanden mee kan opsporen of kan gebruiken om te ontsnappen na een overval.

"De mogelijkheid om een ondergrondse bende te leiden en gebruik te maken van moderne tools om een gedetailleerd Londen te verkennen is wat deze game bijzonder maakt", aldus Marc-Alexis Côté, Creative Director bij Ubisoft. "Assassin’s Creed: Syndicate is al meer dan twee jaar in ontwikkeling en we weten zeker dat deze nieuwe, moderne setting en levendige open wereld zowel Assassin’s Creed fans als nieuwkomers blij gaat maken."

De game verschijnt 23 oktober al voor PlayStation 4 en Xbox One. De game komt ook naar Windows, maar die heeft nog geen precieze release gekregen. Deze staat vooralsnog op 'herfst'.