KNVB wil af van 'oude' arbiters

De KNVB wil afscheid nemen van scheidsrechters Reinold Wiedemeijer (47), Tom van Sichem (46), Pieter Vink (48) en Eric Braamhaar (48). De voetbalbond wil ondanks hun contracten voor onbepaalde tijd dat er meer jonge talenten doorstromen. 

Volgens De Telegraaf is er binnen het scheidsrechterskorps onbegrip over de eliminatie van de ’oudjes’. Vanwege de ervaring zijn de scheidsrechters graag geziene gasten bij de eredivisieclubs en kunnen zij ook hun ervaring oversdragen op de 'jonkies'. Andere scheidrechters vragen zich af waarom scheidsrechters tot voor kort tot hun 52e of 53e konden fluiten en er nu heel geforceerd op 46-, 47- of 48-jarige leeftijd afscheid moet worden genomen. 

De KNVB houdt zich nog op de vlakte "De gesprekken met de vier genoemde scheidsrechters verlopen in goede harmonie. In het kader van goed werkgeverschap ronden we de gesprekken met de scheidsrechters eerst af, voordat we hier verder inhoudelijk over communiceren."

Volgens de voetbalbond hoeven de scheidsrechters niet nu direct al weg, in tegenstelling tot de mededeling die ze eerder kregen."Er is geen enkele sprake van dat alle vier de genoemde scheidsrechters volgend seizoen vertrekken. Dit zal gefaseerd over meerdere jaren gebeuren", aldus de KNVB.