Vrouw ontslagen na verwijderen app

Een vrouw is in Californië ontslagen nadat ze een app van haar werktelefoon had verwijderd. Het ging om de app genaamd 'Xora', een app die wordt gebruikt om personeel te volgen middels GPS. Met de app kon haar baas ook 24/7 zien waar ze zich bevond.

De vrouw, Myrna Arias, moest van haar werkgever de app verplicht installeren maar vertrouwde het zaakje niet. Ze ging vervolgens met haar collega's op onderzoek uit. Hieruit bleek dat de app niet alleen werknemers volgt tijdens werktijd, maar ook daarbuiten. Hoewel de app een in- en uitklok functie heeft, blijft het wel altijd de GPS locatie doorzenden.

Om haar vermoedens te bevestigen stapte ze op haar baas af om te vragen of ze werd gevolgd. Hierop vertelde haar baas vol trots dat dat inderdaad het geval was, en dat hij precies wist waar ze te allen tijde was. Nadat ze duidelijk maakte dat dit illegaal was reageerde haar baas laconiek met; 'je hebt het maar gewoon te tolereren'.

Myrna besloot hierop de app direct te verwijderen en vergeleek de app met een 'enkelband voor huisarrest'. Kort daarop werd ze door haar baas op het matje geroepen en de laan uitgestuurd. In reactie hierop sleept ze haar nu voormalige werkgever Intermex voor de rechter (PDF) wegens het schenden van privacy. Ze eist daarbij onder andere een schadevergoeding van $500.000 dollar.

Hieronder kun je een rooskleurige instructievideo zien van de betreffende app.