Ontwerper trots op jurk Trijntje

Ontwerper Tycho Boeker heeft al vaker jurken ontworpen en gemaakt voor zangeres Trijntje Oosterhuis. Maar toen bleek dat hij haar jurk voor het Songfestival mocht maken, was hij toch erg verrast. "Je kan natuurlijk nooit ergens van uitgaan, maar ik had het wel gehoopt", vertelt de ontwerper aan BuzzE.

Trijntje liet de zwarte jurk van de hand van Boeker maandag voor het eerst zien tijdens een repetitie in Wenen. "Ik wist echt niet dat ze de jurk maandag al aan zou trekken. Ik had verwacht dat ze dit pas later in de week zou doen", aldus de ontwerper waarbij de telefoon al de hele dag roodgloeiend staat.

Boeker was verrast om de jurk te zien dragen door Trijntje. "We hebben de jurk steeds bij haar thuis gepast en nu ze daar op dat podium staat met de lichten op haar gericht, is het een heel ander gezicht", vertelt een trotse Tycho. De jurk die hij maakte is zwart en heeft een diep decolleté. "Het is echt een technisch hoogstandje wat we hebben gemaakt. Je moet er toch voor zorgen dat alles goed op zijn plek blijft zitten. We hebben de jurk dan ook echt op haar lichaam gemaakt."

"Ik heb al eerder jurken met een diep decolleté gemaakt, maar deze is weer echt bijzonder." De jurk krijgt veel wisselende reacties op social media, maar daar lijkt Tycho zich niet druk om te maken. "Er zijn veel positieve, maar ook negatieve reacties. Dat is altijd zo, je kan nooit iedereen blij maken." Hij begrijpt wel dat er veel te doen is om de japon. "Er hangt veel van af en de druk is groot", vertelt Boeker die nog tot het laatste moment aan de jurk heeft gesleuteld. "Ik heb hem steeds weer verbeterd." Nu is Tycho helemaal tevreden. "Hij valt precies zoals de bedoeling was, ik vind het er echt mooi uitzien."

Of Boeker gaat kijken naar het optreden van Trijntje in de halve finale van het liedjesfestijn? "Ja, natuurlijk. Maar wel met zweet in mijn handen", geeft Tycho, die anders nooit naar het Songfestival kijkt, toe. "Het is een machteloos gevoel, ik geef het uit handen en hoop dat het heel erg goed gaat."