Rosberg: "Eindelijk valt alles goed"

De Duitse Formule 1-coureur Nico Rosberg kroop zondag op het Circuit de Catalunya eindelijk eens uit de schaduw van zijn Engelse teamgenoot Lewis Hamilton. De coureur van Mercedes startte bij de Grand Prix van Spanje vanaf poleposition en reed soeverein naar zijn eerste overwinning van dit seizoen. "Eindelijk had ik weer eens een goede start en dat heeft even geduurd", aldus de 29-jarige zoon van oud-wereldkampioen Keke Rosberg. Rosberg moest dit seizoen steevast Hamilton voor zich dulden, maar maakte in Barcelona een einde aan diens hegemonie.

De Duitser zei echter niets veranderd te hebben aan zijn rijstijl en voorbereiding. "Maar eindelijk is alles eens op zijn plaats gevallen. Het is fantastisch om met dit resultaat naar Monaco te gaan. Ik ben een groot liefhebber van dat stratencircuit."

Rosberg kon het toch niet laten een kleine sneer uit te delen naar Hamilton, met wie hij een haat-liefdeverhouding heeft. "Ik ben maar zeven punten ingelopen op Lewis in het WK-klassement. In de race hoopte ik dat Sebastian Vettel Lewis nog achter zich kon houden. Dat was misschien niet goed voor het team geweest, maar beter voor mij. Al is het natuurlijk nu wel een uitstekend teamresultaat."