Chelsea bewijst United goede dienst

Liverpool ontbreekt volgend seizoen zo goed als zeker in de Champions League. De club kwam zondag op bezoek bij de kersverse kampioen Chelsea niet verder dan een gelijkspel (1-1).

Twee speelronden voor het einde van de Premier League heeft Liverpool niet alleen zes punten minder dan Manchester United, dat vierde staat. Die ploeg van trainer Louis van Gaal koestert ook een veel beter doelsaldo. De vierde eindklassering levert een ticket voor de voorronde van de Champions League op.

John Terry bracht Chelsea al na vijf minuten op voorsprong. De club uit Londen deed het vervolgens rustig aan op het eigen Stamford Bridge. Dat gaf Steven Gerrard de mogelijkheid Liverpool op gelijke hoogte te brengen. De ervaren middenvelder maakte zijn 119e treffer in de Premier League.

Queens Park Rangers is gedegradeerd uit de Premier League. Manchester City versloeg de ploeg uit Londen in het Etihad-stadion met 6-0, waardoor degradatie voor 'QPR' een feit is. Voor Leroy Fer betekende dat zijn tweede degradatie op rij. Vorig jaar viel hij met Norwich City uit de Premier League.

Sergio Agüero maakte drie doelpunten, waarvan één uit een strafschop. De Argentijnse topschutter voerde zijn totaal in de Premier League daarmee op naar 25. Aleksandar Kolarov (vrije trap), James Milner en David Silva maakten de andere treffers voor de ploeg van manager Manuel Pellegrini, die voorlopig tweede staat in de Premier League met drie punten meer dan Arsenal, dat echter wel twee wedstrijden minder heeft gespeeld.

'QPR' is na Burnley de tweede degradant in Engeland. Hull City staat ook onder de streep, met nog twee wedstrijden te gaan.