Oranje onder 17 speelt ook gelijk tegen Engeland

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar heeft zondagavond ook hun tweede groepswedstrijd op het EK gelijkgespeeld. In het Bulgaarse Stara Zagora werd het 1-1 tegen Engeland. Het was het tweede gelijkspel na de doelpuntloze remise donderdag tegen Ierland. Het Nederlands team moet woensdag in het laatste pouleduel winnen van Italië om de kwartfinale te bereiken.

Engeland kwam in de eerste helft op voorsprong door een eigen doelpunt van Oranje-aanvoerder Fosu-Mensah. Reda Boultam bracht de stand halverwege de tweede helft weer in evenwicht door een strafschop te benutten. In de slotfase kregen beide teams een kans op de 2-1. Donyell Malen ging alleen op de Engelse doelman af, maar schoot naast. Aan de andere kant probeerde invaller Daniel Wright Justin Bijlow in de korte hoek te verrassen. De Nederlandse doelman redde echter knap.

Eerder op de dag won Italië met 2-0 van Ierland. Nederland moet daaardoor woensdag winnen om een plek in de kwartfinale af te dwingen. Italië heeft genoeg aan een gelijkspel. Engeland heeft met vier punten uit twee duels de beste papieren voor de groepswinst. Tegelijkertijd spelen zij het laatste groepsduel tegen Ierland.