Trainer Ancelotti houdt hoop

Trainer Carlo Ancelotti van Real Madrid geeft de strijd om de Spaanse titel nog niet op. "Alles is nog mogelijk", zei hij na het gelijke spel van zijn ploeg tegen Valencia (2-2).

Twee speelronden voor het einde van de competitie zag Real de achterstand op koploper Barcelona groeien tot vier punten. "Wij moeten nu gewoon twee keer winnen", zei Ancelotti. "Dan zien we wel wat Barcelona doet."

Barcelona is kampioen als het de volgende wedstrijd bij Atlético Madrid wint. Lukt dat niet, dan krijgt het elftal van trainer Luis Enrique nog voor eigen publiek een herkansing tegen laagvlieger Deportivo La Coruña. "Ik kan mijn elftal weinig verwijten", zei Ancelotti. "We hebben vooral in de tweede helft goed gespeeld. Dat geeft hoop voor woensdag."

Ancelotti doelde op de return van de halve finale van de Champions League tegen Juventus. Real verloor afgelopen dinsdag het eerste duel in Turijn met 2-1. De winnaar van de dubbele ontmoeting stuit waarschijnlijk in de finale op Barcelona, dat het eerste duel van Bayern München met 3-0 won.