Basketbalsters Batouwe maken historische comeback af met landstitel

De basketbalsters van Lekdetec.nl/Batouwe hebben voor het eerst in de clubgeschiedenis de landstitel veroverd. De club uit Bemmel won in Landsmeer in een bloedstollende zevende finalewedstrijd met 61-69 van Loon Lions en boog zo een 0-3 achterstand in de play-offs om in een 4-3 overwinning.

Net als in de eerdere duels waren de verschillen minimaal. Halverwege de wedstrijd stond er een stand van 37-36 op het bord in het voordeel van de thuisclub. In de derde periode nam Batouwe echter afstand. Aan het einde van het derde kwart was het verschil zes punten in het voordeel van de bezoekers: 48-54.

Deze kleine voorsprong werd in de vierde periode niet meer uit handen gegeven. Yordi Katmann bezorgde met haar vijfde driepunter van de avond een ruime voorsprong voor de bezoekers: 55-61. In de slotfase van de wedstrijd bracht Belinda Bos de spanning terug in de wedstrijd: 61-64. In de laatste anderhalve minuut hield Batouwe echter stand en scoorden nog vijf punten.