Blunder Karius helpt Stuttgart aan drie punten

VfB Stuttgart heeft tegen FSV Mainz 05 een broodnodige overwinning geboekt. De ploeg van Huub Stevens profiteerde optimaal van een misser van keeper Loris Karius: 2-0.

Stuttgart was in de eerste helft de betere partij, maar wist dat niet in doelpunten uit te drukken. Pas na de pauze werd de ban gebroken, met behulp van doelman Karius. Daniel Davidi zag na ruim een uur spelen een wanhoopspoging - een schot vanaf een meter of veertig - in het net belanden, 1-0.

Goalie Karius kreeg de knal, vanwege een lastige stuit, niet onder controle. Het leer vloog via de sluitpost en de paal binnen. Ruim tien minuten later verdubbelde Filip Kostic de score. De voormalig speler van FC Groningen schoot de bal van een meter of tien hoog tegen de touwen, 2-0.

Hoewel Stuttgart ook na de overwinning nog altijd hekkensluiter is, lonkt de tweede redding voor Stevens als interim-trainer van de Duitse club. De achterstand op de concurrentie is slechts één punt. Gezien het programma voor de laatste speelrondes – tegen Hamburger SV en SC Paderborn – hebben Die Schwaben lijfsbehoud in eigen hand.