Manchester United wel te sterk voor Crystal Palace

Louis van Gaal en Manchester United weten weer wat winnen is. Op bezoek bij Crystal Palace werd een einde gemaakt aan de negatieve reeks: 1-2. United verloor de laatste drie duels, waardoor de tweede en derde plek uit zicht raakten. Het begon met Chelsea (1-0), daarna volgde een zeperd op bezoek bij Everton (3-0) en vorige week maakte West Bromwich Albion de dip compleet (0-1). Om in ieder geval de vierde stek vast te houden, moest bij Palace een beter resultaat geboekt worden.

Overtuigend was het allemaal niet, wat Manchester liet zien op bezoek op Selhurst Park. In de eerste helft namen de spelers van Van Gaal na circa twintig minuten toch de leiding. Juan Mata mocht aanleggen vanaf de stip, nadat Palace-verdediger Scott Dann een voorzet van Ashley Young met zijn arm had beroerd, 0-1.

De voorsprong hield stand tot de rust, maar United kreeg wel twee tegenslagen te verwerken. Luke Shaw kreeg een arm in zijn gezicht en moest per brancard van het veld gedragen worden. Op slag van rust haakte ook Wayne Rooney af. De aanvaller had eerder in de wedstrijd een ijsbeentje gekregen.

Palace was voetballend ook niet overtuigend, maar legde na de hervatting veel strijd aan de dag. Het leverde uiteindelijk een gelijkmaker op. Jason Puncheon, die in de pauze in de ploeg kwam voor Joe Ledley, mocht aanleggen vanaf net buiten het strafschopgebied en krulde het leer in de linkerkruising, 1-1.

David de Gea hield zijn ploeg vervolgens overeind met een prachtige save en in de slotfase trok United aan het langste eind. Marouane Fellaini profiteerde optimaal van een misser in de achterhoede van Palace. Een mooie voorzet van Young werd niet goed getaxeerd door de verdedigers en keeper van de thuisploeg. Fellaini kopte raak, 1-2.

Marouane Fellaini scoort de tweede treffer voor United. (PRO SHOTS/Actionimages)
Marouane Fellaini scoort de tweede treffer voor United. (PRO SHOTS/Actionimages)